Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013


ΟΜΑΔΑ Ε


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
Η ταινία «Τζένη, Τζένη» είναι κωμωδία, την οποία σκηνοθέτησε ο Ντίνος Δημόπουλος. 
Η φοιτήτρια Φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, χρησιμοποιεί αρκετά την προσωπική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή. Ο οποίος όμως ετοιμάζει για πολιτική καριέρα τον ανιψιό του Νίκο Μαντά και θέλει να τον κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο Μαντάς είναι παιδικός φίλος της Τζένης Σκούταρη και έλειπε στο εξωτερικό για σπουδές. Υπάρχει φόβος να χάσει από τον ανθυποψήφιό του Γκόρτσο, που τον υποστηρίζει ο Σκούταρης, ο οποίος όμως έχει οικονομικά προβλήματα. Ο Κασσανδρής αποφασίζει να υποχρεώσει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του. Και ακόμη να ξελασπώσει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Μαντά. Αλλά ο λευκός γάμος θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η ταινία γυρίστηκε στις Σπέτσες.
Ο καπετάν – Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Ο παπά – Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει.


Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα που ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση, γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού της περιοχής, του βοσκού Τάσου. Κι ενώ την πολιορκεί το αρχοντόπουλο της περιοχής, ο Κίτσος, εκείνη αρνείται τις προτάσεις του και παραμένει πιστή στους όρκους αγάπης που έχει ανταλλάξει με τον Τάσο. Οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα, Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας και διώχνει την Γκόλφω. Η νεαρή κοπέλα απελπίζεται, χάνει τα λογικά της και καταριέται τον Τάσο. Λίγο πριν τον γάμο τους, η παραλοϊσμένη πια Γκόλφω σηκώνει την κατάρα και τους εύχεται κάθε ευτυχία. Ο Τάσος κλονίζεται από το μεγαλείο του έρωτά της, αλλάζει γνώμη και τρέχει στο κατόπι της, είναι όμως αργά: Η Γκόλφω έχει φαρμακωθεί και ξεψυχά στα χέρια του. Ο Τάσος αυτοκτονεί στο πλευρό της.
Σε αυτό το ασπρόμαυρο βουκολικό ειδύλλιο, η Αστέρω, ψυχοκόρη ενός άρχοντα, είναι ερωτευμένη με το γιο του. Ο πατέρας όμως του νέου τον προορίζει για άλλη νύφη, πλούσια τσελιγκοπούλα και την Αστέρω θέλει να την παντρέψει με πλούσιο κτηματία. Όμως η Αστέρω την ημέρα του γάμου της φεύγει και την αναζητεί ο αγαπημένος της που τον παντρεύεται τελικά.



Ο Μπάμπης Βαλέρης (Αλέκος Αλεξανδράκης) και ο συνεργάτης του Μάνθος (Ντίνος Ηλιόπουλος) ηγούνται μιας σπείρας απατεώνων, οι οποίοι ειδικεύονται σε χαρτοπαικτικές απάτες. Χρειάζονται στις δραστηριότητές τους μία ωραία γυναίκα ως δόλωμα, έτσι ώστε να προσελκύουν ευκολότερα τα θύματά τους. Γι' αυτό, ο Μπάμπης επισκεπτεται ένα καμπαρέ της Τρούμπας, στο οποίο ξεχωρίζει την Καίτη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) και της προτείνει να συνεργαστούν. Εκείνη δέχεται, και έτσι ακολουθεί μια περίοδος εκπαίδευσης ώστε να αποκτήσει τρόπους και συμπεριφορά αριστοκράτισσας.
Μετά από μερικές επιτυχημένες εξορμήσεις σε διάφορα μέρη, η σπείρα βρίσκεται στην Ρόδο. Εκεί, η Καίτη γνωρίζει τον Μίλτο (Βαγγέλη Βουλγαρίδη), ο οποίος εκδηλώνει ερωτικό ενδιαφέρον γι' αυτήν. Όμως, στο μεταξύ, η αστυνομία φτάνει στα ίχνη του Μπάμπη, με τη συμβολή του Γιώργου (Ανδρέα Μπάρκουλη), φίλου του Μίλτου που αναγνώρισε την Καίτη από το διάστημα που εργαζόταν στο καμπαρέ. Τελικά η σπείρα εξαρθρώνεται, αλλά η Καίτη αφήνεται ελεύθερη και συνεχίζει να είναι μαζί με τον Μίλτο.


ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΣ ΤΙΤΛΟΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:
Η Τζέιν ΈΪρ είναι ένα μυθιστόρημα της  Αγγλίδας  συγγραφέας Σάρλοτ Μπροντέ.  

    ΣΟΦΙΑ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΞΕΝΙΑ ΜΠΕΚΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΖΗΣ


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013




-       Αναζήτηση από ομάδα μαθητών διάσημων έργων τέχνης με γυναικείες μορφές.   (ΟΜΑΔΑ Α)        

-       Αναζήτηση από ομάδα μαθητών παροιμιών και αποφθεγμάτων για τη γυναίκα και για τον άντρα (ΟΜΑΔΑ Δ)

-       Αναζήτηση από ομάδα μαθητών τίτλων βιβλίων, θεατρικών έργων και ταινιών που αναφέρονται σε γυναίκες (ΟΜΑΔΑ Ε)

-       Αναζήτηση από ομάδα μαθητών ονομάτων γυναικών - αντρών που υπήρξαν διάσημες ιστορικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες.(ΟΜΑΔΑ Β) (ΟΜΑΔΑ Γ)